reclama

Cipolino. Un produs Blogger.

luni, 28 martie 2011

La trei ani rezolva puzzle-uri din 5.000 de piese, la opt ani era student. Puştiul de 12 ani, cu un IQ mai mare decât al lui Einstein, uimeşte lumea cu o nouă teorie a relativităţii

Jacob (12 ani) i-a uimit pe profesorii de la prestigiosul Institut de Astrofizică Princeton (SUA), după ce mama lui le-a trimis acestora un videoclip în care băiatul "jongla" cu unele dintre cele mai dificile concepte matematice, scrie Daily Mail.

Cu un IQ de 170 (mai mare decât Albert Einstein, al cărui IQ era de 160), Jacob este deja la facultate, iar profesorii lui spun că băiatul ar putea lucra deja în cercetarea doctorală. Băiatul minune a învăţat singur analiză, algebră, geometrie şi trigonometrie şi le dă meditaţii colegilor de clasă, care sunt mult mai mari decât el.


Acum, Jacob lucrează de zor la ceea ce el susţine că este "varianta îmbunătăţită a teoriei relativităţii".
Mama lui, neştiind dacă băiatul ei aberează sau este un geniu, a trimis Institutului de Astrofizică din Princeton un videoclip în care Jacob îşi explică teoria.
Scott Tremaine, un profesor de acolo, a confirmat autenticitatea teoriei. Într-un e-mail trimis mamei lui Jacob, profesorul a scris: "Sunt impresionat de pasiunea lui pentru fizică şi de câte ştie la o vârstă atât de fragedă. Teoria pe care o propune (n.r. în video) implică unele din cele mai  grele probleme din fizică. Oricine poate rezolva aşa ceva se înscrie pentru premiul Nobel".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

stiri blog

Statistici

 
Designed by: NewWpThemes | Converted to Blogger by Professional Blogger Templates | Contact | About